Lasten vaalit RiHyssä

Keväällä 2021 toteutettavien kuntavaalien yhteydessä järjestetään valtakunnalliset Lasten vaalit. Kuntaliitto, Suomen Nuorkauppakamarit ry ja Porin kaupunki toimivat Lasten vaalien pääjärjestäjinä.

Ensimmäisen kerran lapset äänestivät eurovaaleissa

Kolmesti Porissa järjestetyt Lasten vaalit ovat keränneet valtavasti positiivista palautetta, ja viesti on kiirinyt muihinkin kuntiin. Keväällä 2019 Lasten vaaleja kokeiltiin ensi kertaa valtakunnallisesti eurovaalien yhteydessä suurella suosiolla ja tänä vuonna lähdemme rakentamaan Lasten vaaleista entistäkin isompaa menestystä! 

Huomionarvoista Lasten vaaleissa on, että vaalit ovat puoluepoliittisesti täysin sitoutumattomat. Vaalien ehdokkaina toimivat suomalaisten kuvittajien tekemät piirroshahmot, joita kuvaillaan ehdokkaiden esittelyissä innostavin ja positiivisin sanakääntein. Ehdokkaisiin on mahdollista tutustua kevään aikana Lasten vaalien verkkosivuilla. 

Riihimäen-Hyvinkään Nuorkauppakamari mukana vaaleissa

Lasten vaalien tärkeimpänä tavoitteena on tukea ja laajentaa lasten demokratiakasvatusta. Kampanjassamme päästämme lapset sekä ääneen että äänestämään. Aikuisten äänestäessä myös lapset pääsevät tutustumaan yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoihin. Lapsille tuotetaan monipuolista aktiiviseen kansalaisuuteen rohkaisevaa sisältöä verkkosivuille sekä erilaisten yhteistyökumppaneiden kautta.

Kamarimme haluaa tänä vuonna olla mukana toteuttamassa alueellista toteutusta. Lisätietoa luvassa myöhemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *